Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Værdigrundlag

Vi ønsker en institution, med respekt for forskellighed, i samarbejde med forældre og/eller pårørende.

Vi tror på, at fundamentet i vores behandlings/døgntilbud er tryghed, glæde og udvikling. For at det skal virke, skal der være et miljø med høj grad af forudsigelighed, herunder visuelt kommunikations materiale, dagskemaer m.m. Der skal være en genkendelig rytme, som følger dagen, ugen og årets gang.

Vi skal som voksne være tillidsskabende og vi skal se på det enkelte barns ressourcer, på hvad der giver barnet glæde og ro til at udvikle sig. Glæde – respekt – ansvar – vilje – udvikling – kreativitet – faglighed, er værdier som skal afspejle sig i arbejdet. En blanding af faglighed (speciel viden og speciel forståelse) og empati, er vigtige redskaber i arbejdet.

Empati er evnen til at sætte sig ind i andre menneskers situation, forstå hvordan andre mennesker tænker og føler, at have respekt for forskellige holdninger. Dette er lige netop hvad mennesket med autisme har utroligt svært ved. For os ”normalt tænkende” kan det være en udfordring, når vi skal prøve at forstå hvordan en person med autisme tænker og reagerer.

Ikke desto mindre mener vi at det er et værdifuldt redskab, når man skal nå ind til barnet, skabe tillid og forsøge at guide i den rigtige retning. I personalegruppen har vi forskellige menneskelige og faglige ressourcer, som vi deler med hinanden og bruger i arbejdet, som vi udfører i forlængelse af hinanden i et specielt behandlings program. For at sikre fagligheden, evaluerer vi vores arbejde på behandlingsmøder.

​Petersdals kostpolitik udspringer af en holistisk tankegang, med fokus på grøn og sund mad, baseret på lokale, årstidsbestemte og så vidt muligt danske, økologiske råvarer. Der tænkes på bæredygtig produktion og dyrevelfærd. Kosten tilberedes med et ”autismeperspektiv” med fokus på, så vidt muligt at undgå gluten, laktose, sukker og kemiske tilsætningsstoffer. Børnene/de unge tilbydes individuel kost i forhold til deres specifikke behov. I børnehuset er der ansat personale til at varetage indkøb og madlavning. 

Børnene er med til at f.eks. skære grønt, dække bord og andre opgaver. Måltiderne bliver indtaget i spisekøkkenerne og børnene spiser i små grupper. Børnene/de unge, er meget påvirkelige overfor stemninger, andres lyde m.m. og kan have meget særlige forhold til det at spise forskellige madvarer. Det tages der højde for og vi forsøger at motivere til at prøve nyt og til at spise sundt. Der er stor fokus på at maden indtages i en behagelig og anerkendende atmosfære. Der er i nogle tilfælde behov for visuelle støtte systemer i spise situationen. Særligt i unge tilbuddet bliver der lagt vægt på at der deltages så meget som muligt i indkøb, tilberedning m.m.

S/I Petersdal

​Grønsundvej 16

4780 Stege

Telefon: 55 37 50 23

petersdal@petersdal.dk

Ønsker du at blive kontaktet?

Udfyld denne kontaktformular så ringer vi dig op hurtigst muligt.

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt