Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Botilbud for børn og unge med autisme

Petersdal opholdssted i Stege, Sjælland tilbyder botilbud for børn og unge med autisme i alderen fra 5 år til 18 år, jf. lov om social service § 52. stk. 3. nr. 7.

Petersdal kan rumme børn med alle former for autisme. Det kan være med eller uden sprog, og børnene kan have både indadvendte og udadvendte symptomer.

Vores botilbud har ikke en intern skole, men der ligger en skole 5 kilometer væk fra vores opholdssted, som har speciale i autisme. I børnehuset er vi normeret til 11 pladser.

Medarbejderne på vores bosted bestræber sig på at være tillidsskabende over for hvert barn med autisme, og derfor tager de udgangspunkt i den enkeltes aktuelle ressourcer og behov, herunder i det som giver barnet glæde og ro til at udvikle sig.

Vi hjælper og støtter børn i at blive selvhjulpne. Det gælder især af- og påklædning, hygiejne og andre personlige aktiviteter. 

Samtidig motiverer vi dem til at deltage i de daglige pligter såsom indkøb, madlavning og borddækning.

​​

Autismevenlige metoder

Vi forsøger med andre ord at skabe et højt niveau af struktur og forudsigelighed i vores tilbud. Det betyder, at vi benytter autismevenlige metoder i dagligdagen.

​Dette gælder især dagsskemaer, arbejdssystemer og sociale historier samt tegneseriesamtaler, KAT-samtaler og plan B-samtaler.

​​

S/I Petersdal

Ønsker du at blive kontaktet?

Udfyld denne kontaktformular så ringer vi dig op hurtigst muligt.

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt