Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Dagtilbud​ § 104

​Petersdal Aktivitets- og samværstilbud (også kaldet dagtilbud) er et tilbud til unge mennesker med en gennemgribende udviklingsforstyrrelse inden for det autistiske spektrum (ASF). Dagtilbuddet er et særligt tilrettelagt tilbud, der tager udgangspunkt den enkeltes egne behov og med fokus på områder der gør sig gældende i et ungdomsliv.

​​​Formålet med Petersdal aktivitets- og samværstilbud er at opretholde og skabe en forbedring af de unges personlige færdigheder. At skabe en rytme hvor det er naturligt at komme hjemmefra og deltage i aktiviteter. ​Der vil blive taget udgangspunkt i at fremme den unges selvstændighed, at give dem mulighed for at være aktivt deltagende i at skabe større indflydelse på eget liv.

​​​​​

​​​Et aktivitets og samværstilbud indeholder minimum 1300 timer årligt. ​Der er lukket i weekender og helligdage. ​

Tilbuddet holder fast lukket to uger i sommerferien

​​​Målgruppen er unge fra 16 år med en Autisme Spektrum forstyrrelse. Som udgangspunkt kan vi optage unge der er moderat fungerende og som befinder sig på et tidligt udviklingstrin. ​Vi kan modtage unge som på baggrund af deres forstyrrelse også oplever en negativ/uhensigtsmæssig adfærd der kan skabe problemer i hverdagen. ​Aktivitets og samværstilbuddet er et særligt tilbud til unge med ASF. Dagligdagen tager udgangspunkt i de tre grundlæggende problematikker der er ved denne funktionsnedsættelse I (i fagsprog kaldet triaden).

·​​​Afvigelser med socialt samspil.

·​Afvigelser med kommunikation.

·​Afvigelser med social forestillingsevne.

​​​​Tilbuddet henvender sig til unge med ASF, men det er vigtigt at understrege at der vil være store variationer i gruppen af unge. ​

ASF kan optræde sammen med andre handicaps, sygdomme og udviklingsforstyrrelser.

Der vil være stor forskel på hvorledes de unges adfærd fremtræder.​​​

Derudover skal der tages hensyn til den unges behov for pleje og omsorg.

S/I Petersdal

​Grønsundvej 16

4780 Stege

Telefon: 55 37 50 23

petersdal@petersdal.dk

Ønsker du at blive kontaktet?

Udfyld denne kontaktformular så ringer vi dig op hurtigst muligt.

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt